Εικαστικά Αποτυπώματα, από την 5η ομάδα εικαστικών @ Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Εικαστικά Αποτυπώματα, από την 5η ομάδα εικαστικών στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Οι εικαστικοί Έηγια Έλληνα, Παγώνα Ξενάκη και Σύλβια Πετσούρα αποτελούν την πέμπτη ομάδα στη σειρά εκθέσεων και δράσεων “Εικαστικά Αποτυπώματα”, που λαμβάνει χώρα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 6 Ιουνίου, 8 μμ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιουνίου.


Με τα λόγια των ιδίων, η Έηγια Έλληνα με τη σειρά “Μη μελέτες της ζωής”  μας συστήνει μορφές που συντηρούν ζωϊκές λειτουργικότητες με αυτόνομη υπόσταση, όντας στοιχεία ενός είδους ζωγραφικών μελετών εικοτολογικών μορφών ζωής, ή ισοδύναμα ενός είδους μη μελετών της ζωής της ίδιας.

EijaEllina

Έηγια Έλληνα

 


Η Παγώνα Ξενάκη παρουσιάζει πορτραίτα και σώματα σε έναν ιδεατό χώρο, αναγνωρίσιμα με έμμεσο τρόπο και μέρος ενός τοπίου γαλήνιου και αινιγματικού, σαν τις παλιές  ζωγραφιές με τα Αρκαδικά τοπία. Χρησιμοποιώντας σχεδόν το ίδιο πάντα θέμα ως υποδομή, “πατά”  πάνω σ΄ αυτήν τη θεματολογία για να πειραματιστεί.

PagonaXenaki

Παγώνα Ξενάκη

 

Η Σύλβια Πετσούρα καταγράφει τις εντυπώσεις της εμπνεόμενη πάντα από τον άνθρωπο. Στις “Προσωπογραφίες” μελετά τη μοναδικότητα της κάθε οντότητας, συνθέτοντας σκέψεις, βλέμματα, βιώματα σε εικόνες. Παράλληλα, μέσα από το τρίπτυχο “Σύμπλεγμα αναμνήσεων” μελετά το ανθρώπινο σώμα ως δοχείο συναισθημάτων. Στην ενότητα αυτή διηγείται ιστορίες προσωπικές, αναφερόμενη στις έννοιες της μνήμης, του χρόνου και του έρωτα.

SylviaPetsoura

Σύλβια Πετσούρα
It's only fair to share!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn