“Snow”, live performance

“Snow”, live performance

 

Η Γκαλερί 7, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ, θα παρουσιάσει την δράση “Snow”, live performance, η οποία αφορά την σύμπραξη του συνθέτη και πολυοργανίστα Γιώργου Κατσάνου και της εικαστικού Ματίνας Σταυροπούλου. Η εικαστική δράση θα απαρτίζεται απο γραφισμούς σε λευκό χαρτί που θα το διατρέχουν παράλληλα με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό του Γιώργου Κατσάνου.
Τόσο το χιόνι όσο και η ιαπωνική καλλιγραφία θα αποτελέσουν το πλαίσιο για το χειρονομιακό εξπρεσιονιστικό σχέδιο όσο και για τον ηχητικό αυτοσχεδιασμό. Η διαρκής αναδόμηση του ήχου άλλοτε θα συνοδεύει κι άλλοτε θα συνοδεύεται απο τους γραφισμούς έτσι ώστε οι σιωπές και οι επαναλήψεις τόσο στον ήχο όσο και στο σχέδιο ,να αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο ένα ενιαίο μινιμαλιστικό σύνολο ήχου και εικόνας.

Η Ματίνα Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1990 απο το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο FAC DES LETRES στο Poitiers της Γαλλίας ως το 1991.
Πήρε μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερκό με κυριότερες τις εκθέσεις:

1993 “Dialogues” Παρίσι, Γαλλία,

2007 “Γενέθλιος τόπος” Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

2008 “Διονύσιος Σολωμός” Judecca Βενετία, Ιταλία

2015 “Μνημείο κομμένο στα δύο” Unesco, Δημαρχείο Κηφισσιάς, Αθήνα.

Εχει εκθέσει ατομικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης , 1991, στην Bologna της Ιταλίας και στο Saint Etienne της Γαλλίας,1993. Απο το 1994 συνεργάζεται και εκθέτει ατομικά στην Γκαλερί 7 με τελευταία την έκθεση “Camille Claudel-Aimer c’est perdre” Φεβρουάριος 2018. Εργα της ανήκουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης,στο δημαρχείο της Niort, Γαλλία καθώς και σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η βασική αρχή που διέπει το έργο της Ματίνας Σταυροπούλου είναι το σχέδιο, που άλλοτε παρατίθεται σε πλέγματα ανάμεσα στο χρώμα κι άλλες φορές λειτουργεί αυτόνομα, προς μία αφαιρετική προσέγγιση του θέματος. Χρησιμοποιεί στους γραφισμούς κυρίως γραφίτες ,ξηρά παστέλ,σινική μελάνη και λάδι. Σημαντικές επιρροές της εργασίας της, αποτέλεσαν τόσο η χειρονομιακή τέχνη (αμερικάνικος εξπρεσιονισμός του 20ου αι) όσο και το αναγεννησιακό ανατομικό σχέδιο του 16ου αι.


Media Sponsor: KROMA Magazine


 

It's only fair to share!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn