Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα

Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα

Μία έκθεση για το Κουκλοθέατρο

 

Ένα μοναδικό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο του Κουκλοθέατρου μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στη μόνιμη έκθεση «Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα». Η έκθεση στεγάζεται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, στο Μεταξουργείο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις αθέατες πλευρές μίας άγνωστης στο ευρύ κοινό τέχνης και να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Ακολουθώντας τα χνάρια που έχουν αφήσει μαριονέτες, μαρότες, γαντόκουκλες… απ’ όλο τον κόσμο ανά τους αιώνες, ανακαλύπτουν τις κρυφές ιστορίες τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν, ακόμα και να δημιουργήσουν – μέσα από εργαστήρια – τις δικές τους κούκλες!

Τι είναι «Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα»;

Μία έκθεση για το Κουκλοθέατρο που αποτελεί την πρώτη του είδους στην Ελλάδα. Ο τίτλος της προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο του Michael Meske. Ο «μαριονετίστας του 20ού αιώνα», όπως έχει χαρακτηριστεί, προσέφερε τη στήριξή του και βοήθησε στην υλοποίηση του οράματος για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής έκθεσης.
Σκοπός της είναι να ανατρέψει τη στερεοτυπική αντίληψη ότι το Κουκλοθέατρο απευθύνεται μόνο σε παιδικό κοινό, επιχειρώντας μια νέα προσέγγισή του ως καλλιτεχνικό είδος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Την έκθεση επιμελήθηκε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής την καθηγήτρια Ανδρομάχη Γκαζή, σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Μαιρηβή» και με την πολύτιμη συμβολή της καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιγόνης Παρούση.

Στο χώρο του Μουσείου διοργανώνονται εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες, παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

*Επισκέψεις στο Μουσείο από άτομα και ομάδες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

 


 

Πληροφορίες:
«Το Θέατρο στ’ ακροδάχτυλα» – Έκθεση για το Κουκλοθέατρο
& Εργαστήρια κατασκευής κούκλας για παιδιά
Πότε: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 12.00 – 18.00
Πού: «Εργαστήρι Μαιρηβή»,  Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
Τιμή εισιτηρίου για την έκθεση: 5 ευρώ για ενήλικες, δωρεάν είσοδος για παιδιά
Τιμή εργαστηρίου για παιδιά: 10 ευρώ
Τηλ. : 210 5222181, 6942420062
Email: info@mairivi.gr 
website: www.mairivi.gr

 

 

 

It's only fair to share!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn